Direktlänk till inlägg 3 juni 2007

Piratkopior

Av Bruce Wayne - 3 juni 2007 16:50

Hej!


Efter en resa till bulgarien, så kom jag hem med lite pirattillverkade Batman leksaker. Jag köpte tre saker, en Batmanfigur cirka 30cm lång. En Låda med en batmanmask + figur  och ett kit med tre figurer Batman, Spindelmannen och stålmannen. Alla saker är verkligen charmiga. Nu för tiden är det sällan man hittar en Batman med guldskor. Det är också charmigt med felstavade namn på förpackningarna.


Piratkopierade saker har länge varit ett underskattat samlarområde bland leksaker. Men i takt med att de stora leksakbolagen, börjar få bukt med problemen med piratkopior. Samt att de görs mindre piratkopior. Fler och fler börja inse charmen med "icke perfekta" actionfigurer, så börjar vissa föremål stiga rejält i värde.


Vad är en piratkopia idag? För cirka 40 år sedan när piratkopieringen börja ta form så hade de stora leksaksbolagen inte någon "riktlinje/mall" så det producerades massa leksaker i olika konstilationer. Dessa är idag värdefulla.  Så här funkar det idag. Varje år får olika leksakbolag köpa rättigheter på att använda "Batman" men då måste man följa riktlinjer, alla figurer måste ha samma färgkod, tryckas på ett visst sätt osv. som gäller över hela världen. De som inte följer dessa riktlinjer blir av med kontraktet. Reglerna är satta så hårt så blir det lätt att bli av med rättigheterna.


Därför blir man som samlare glad om man hittar något som inte följer mallen, då blir samlingen unik.      


BW


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bruce Wayne - Måndag 5 feb 18:30


Hej! BW

Av Bruce Wayne - Måndag 5 feb 18:20


Hej!

Av Bruce Wayne - Fredag 26 jan 06:55

Hej! Igår köpte jag två nya legofigurer till samlingen. ...

Av Bruce Wayne - Lördag 6 jan 14:36

Hej! Sedan sommaren 2016 har det ryktas om en ny Batmanfilm. Det senaste ryktet är att regissören Matt Reeves vill förflytta Batman till 1930-talet. Jag gillar idéen att gå tillbaka till rötterna. Det ryktas också att filmen inte ska ha en ...

Av Bruce Wayne - Torsdag 4 jan 18:55

Hej! Förra året släpptes DKIII som är del 3 i Frank Millers saga om Batman. Hans tolkning har format Batman för alltid. DKIII kom i åtta delar. Varje del som släpptes hade en massa unika omslag. Idag är visa delar värda över 10000kr. I november sl...

Länkar

Fråga mig

48 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se