Direktlänk till inlägg 31 mars 2016

Batman och Stålmannen filmen

Av Bruce Wayne - 31 mars 2016 19:55

Hej!

Mellan 1996-2000 släppte WB en Supermanserie med samma tema som Batman the Animated Serie.

Dvd:n som jag har införskaffat innehåller tre delar från serien. Avsnitten heter World Finest.

BW

 
 
Ingen bild

Svenska DCAU-sidan

22 april 2016 19:52

"Mellan 1996-2000 släppte WB en Supermanserie med samma tema som Batman the Animated Serie."

BW... Jag tror att du krossar mitt hjärta. o_O

Menar du - ett Batman-fan som dessutom fått äran att besöka DC Comics' huvudkontor - att du absolut inte känner till att Batman: The Animated Series (som du i din blogg kallar "Batman Animated"), Superman: The Animated Series, The New Batman Adventures, Justice League, Justice League Unlimited och Batman Beyond utspelas i samma filmuniversum?

Har mina beskrivningar av universumet (som fansen kallar "DC Animated Universe") i tidigare års "Ställ en fråga till mig..." varit till ingen nytta alls?

Bruce Wayne

24 april 2016 19:11

Hej!

Du kan allt om DC Animated Universe. Jag kan det mesta om Batman. Vi har olika kompetenser.

Du har helt rätt att allt hänger ihop. Jag är tämligen ointresserad av vad som händer i resten av DC-värld. Mitt fokus ligger på Gotham City. Jag hoppas du inte blir helt förkrossad över detta.

När jag var på DC fd huvudkontor i New York så var det i princip bara Batmanvåningen jag la fokus på.

/BW

 
Ingen bild

Svenska DCAU-sidan

24 april 2016 22:33

Nej, jag kan inte allt om DCAU eller resten av DCU. Mycket information lär man sig av wikis. Liksom du fokuserar jag egentligen bara på Batman - men då tillkommer resten av hans liv tillsammans med andra superhjältar (i andra titlar).

Det är inget fel att bara fokusera på Gotham City. Det är självklart omöjligt att hålla reda på allt.

Däremot håller jag inte med dig om att "du kan det mesta om Batman". Tvärtom tycker jag att du har - milt uttryckt - en hel del kvar att plugga in. Du driver en blogg om Batman-samlarföremål, serietidningar och filmer, och då förväntar jag mig som besökare (och fan) att du vet vad du skriver.

Tyvärr har DC Comics gjort det hela komplicerat med att allt hänger ihop som du sade, och då måste man känna till vad som händer i resten av DC-universumet. Jag kräver inte att du måste läsa varenda lösnummer av t.ex "Justice League", "Action Comics", "Forever Evil", "Future's End" och "Convergence". Det räcker att slå upp Batmans biografi på någon valfri wiki-sida för att hålla sig ā jour. Det är så jag har gjort under alla dessa år - jag har fortfarande inte besökt Staffars. Om du gjorde det, skulle du redan veta att "Superman: The Animated Series" (med "World's Finest") utspelas tiden efter "Batman: The Animated Series", och inte så som du skrev i ditt inlägg ("med samma tema som...").

När jag konverserade med dig för flera år sedan märkte jag att du inte hade koll på resten av DC:s universum, och jag delade med mig av mina kunskaper för din bloggs skull. Kommer du ihåg när jag utförligt berättade för dig om "Crisis of Infinite Earths" och "Blackest Night"? Du upplevde att "Blackest Night" var en Elseworlds-historia och jag fick förklara för dig att Dick Grayons och Damian Waynes upplevelser under detta event faktiskt hände i den officiella tidslinjen.

Och så "Batman Beyond": Du visste inte om att Terry var Bruces son, och jag gjorde mitt bästa att förklara kopplingen mellan "Batman Beyond" och "Batman: The Animated Series". Så Terry är inte intressant nog för dig för att öka ditt intresse?

Nej, BW. Jag är inte förkrossad p.g.a att du fokuserade enbart på Gotham City. Jag är förkrossad därför att du påstår att "du kan det mesta om Batman" när du egentligen inte vet hela historien därför att du valt att begränsa dig.

Jag har t.ex invändningar om dina inlägg om "Justice League: War" och din skepsis angående "Rebirth", men det kan vi (kanske) ta en annan gång.

När jag besökte din blogg trodde jag att du skulle vara den som skulle undervisa mig, dvs. ge mig Bat-fakta som jag inte redan vet. Hur tror du det känns för mig när jag ser (flera) inlägg med inkorrekt information? Jag blir ytterligare förkrossad när våra landsmän tar till sig fel information, bara för att du inte dubbelkollat dina fakta!

Bruce Wayne

30 april 2016 11:13

Hej!

Syftet med min blogg är att skriva om Karaktären Batman inte undervisa. Det får andra göra. (:

BW

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bruce Wayne - 5 februari 2018 18:30


Hej! BW

Av Bruce Wayne - 5 februari 2018 18:20


Hej!

Av Bruce Wayne - 26 januari 2018 06:55

Hej! Igår köpte jag två nya legofigurer till samlingen. ...

Av Bruce Wayne - 6 januari 2018 14:36

Hej! Sedan sommaren 2016 har det ryktas om en ny Batmanfilm. Det senaste ryktet är att regissören Matt Reeves vill förflytta Batman till 1930-talet. Jag gillar idéen att gå tillbaka till rötterna. Det ryktas också att filmen inte ska ha en ...

Av Bruce Wayne - 4 januari 2018 18:55

Hej! Förra året släpptes DKIII som är del 3 i Frank Millers saga om Batman. Hans tolkning har format Batman för alltid. DKIII kom i åtta delar. Varje del som släpptes hade en massa unika omslag. Idag är visa delar värda över 10000kr. I november sl...

Länkar

Fråga mig

48 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards